Bilar och bokning 

Bilar

 Föreningen leasar två bilar, en elbil, Nissan Leaf OUS 624 och en bensinbil Skoda Octavia WEE 18F

För varje bil är två medlemmar bilvårdsansvariga. Dessa sköter däckbyte, servicebesök och allmän omvårdnad. Denna förtroendepost roterar mellan medlemmarna.  

Nissan står i garaget i Hägerstenshamnen
Utfarten är från Selmedalsringen upp mot Axelsberg Garage P-plats 412 , 2 våningar ner
LADDPLATS FÖR ELBIL
Silver Nissan Leaf OUS 624

Bilvårdsansvariga: 2021-2022 Johan Falkenberg, Tonya Lilburn

Skodan står i garage på Örnbacken

Utfarten är från Örnbacken ovanför Torsten Alms gata Garage P-plats ,Mittenplats: 5134
Vit Skoda Octavia WEE 18F

Bilvårdsansvariga: 2021-2022 Anna Velander Gisslen, Fredrik Sjöholm

Laddningspärm 

Vinterviken, Hägersten, Stockholm
Vinterviken, Hägersten, Stockholm

Historik

ÅR 1998, två dagar innan jul, hämtade vi ut föreningens första bil, en Citroën Berlingo Family med 1.4 liters bensinmotor. De 6 fullbetalande medlemmarna (med familjer) hälsade bilen välkommen hem till Örnsberg med en liten välkomstfest. En gav bilen en reservdunk, en annan gav den en första-hjälpen-kudde. En tredje bidrog med isskrapor och en KAK-atlas.

Bilen döptes på stående fot till "lilla blå". År 2001 skaffade vi bil nr 2; också den en Citroën Berlingo, fast guldgul. I samma veva passade vi på att byta in den gamla blå mot en ny blå, en med fem dörrar och starkare motor. Även dessa bilar är numera utbytta mot nya. Vi är nu 19 medlemmar.

I 15 år höll vi fast vid Citroen Berlingo som modell men bytte bytte sedan båda bilarna mot två vita Citroën C3 Picasso, lite mindre miljöbilar med dieselmotorer. Vi räknar med att byta våra bilar efter ca 3-4 års drift.  Från våren 2016 har vi bytt den ena miljödiselbilen mot en ren elbil. En Nissan Leaf. 2017 införskaffades en  Skoda Octavia med bensindrift. 2018 byttes elbilen Nissan Leaf mot en nyare modell. 2020 byttes Skoda Octavia mot en nyare modell.

 Bokning

Bokning av föreningens bilar görs via Internet, en bokningstjänst som heter metrotec.ee. Varje medlem har ett eget användarnamn att logga in med och ett lösenord. Efter inloggning kan medlemmen ange starttid och stopptid för en bokning på jämna halvtimmar när. Minsta tidsrymd som debiteras är dock en hel timme. Medlemmen kör bilen fritt under den bokade tiden. Innan bokningstiden gått ut ställer medlemmen själv tillbaka bilen i garaget.

Regler för bokning

  • Varje medlem får som mest ha 3 giltiga bokningar samtidigt, varav endast två får vara i omedelbar följd.
  • Utöver de 3 bokningarna får man även ha en snabb-bokning, dvs en bokning som görs samma dag som körtiden.
  • En bokning får vara högst 1 vecka lång
  • Totalt kan man alltså boka högst 2 veckor i ett sträck 

Aktuella priser och taxor hittar du här