Bilparken 

Skoda Octavia  & Nissan Leaf 40kWh
Skoda Octavia & Nissan Leaf 40kWh

Föreningens miljöbilar 

ÅR 1998, två dagar innan jul, hämtade vi ut föreningens första bil, en Citroën Berlingo Family med 1.4 liters bensinmotor. De 6 fullbetalande medlemmarna (med familjer) hälsade bilen välkommen hem till Örnsberg med en liten välkomstfest. En gav bilen en reservdunk, en annan gav den en första-hjälpen-kudde. En tredje bidrog med isskrapor och en KAK-atlas.

Bilen döptes på stående fot till "lilla blå". År 2001 skaffade vi bil nr 2; också den en Citroën Berlingo, fast guldgul. I samma veva passade vi på att byta in den gamla blå mot en ny blå, en med fem dörrar och starkare motor. Även dessa bilar är numera utbytta mot nya. Vi är nu 19 medlemmar.

I 15 år höll vi fast vid Citroen Berlingo som modell men bytte bytte sedan båda bilarna mot två vita Citroën C3 Picasso, lite mindre miljöbilar med dieselmotorer. Vi räknar med att byta våra bilar efter ca 3-4 års drift.  Från våren 2016 har vi bytt den ena miljödiselbilen mot en ren elbil. En Nissan Leaf. 2017 införskaffades en  Skoda Octavia med bensindrift. 2018 byttes elbilen Nissan Leaf mot en nyare modell.


För varje bil är två medlemmar bilvårdsansvariga. Dessa sköter däckbyte, servicebesök och allmän omvårdnad. Denna förtroendepost roterar mellan medlemmarna..

Vinterviken, Hägersten, Stockholm
Vinterviken, Hägersten, Stockholm


Föreningens garageplatser 

Örnbacken

Utfarten är från Örnbacken ovanför Torsten Alms gata Garage P-plats ,Mittenplats: 5134 
Vit Skoda Octavia PLN 145 

Bilvårdsansvariga: Gösta Ask och Mats Hellström

Hägerstenshamnen
Utfarten är från Selmedalsringen upp mot Axelsberg Garage P-plats 412 , 2 våningar ner
LADDPLATS FÖR ELBIL
Silver Nissan Leaf OUS 624

Bilvårdsansvariga:  Jonas Gustafsson och Lars-Åke Lidström